Tarieven Sneltest en PCR-test met Non-COVID certificaat
☝Bespaar met korting, Boek Vandaag je test!☝
Wat is de beste locatie in Tilburg om je te laten testen op corona?

Wat is de beste locatie in Tilburg om je te laten testen op corona?

Je vraagt je af wat de beste locatie is voor een coronatest. Dan is het handig om eerst te bedenken waarom je de test wilt gaan doen.

Ik wil mij testen omdat ik symptomen heb

Als je symptomen hebt, dan is het goed om je te laten testen op corona om er zeker van te zijn of je het virus hebt. Je kunt je op heel veel verschillende locaties laten testen op corona en de ene plek is niet per sé beter dan de andere. Wanneer je symptomen hebt kun je je gratis laten testen op een locatie in Tilburg van de GGD.

Ik wil mij testen omdat ik moet reizen

Wanneer je wilt laten testen omdat je wilt reizen, dan kun je je niet zomaar laten testen bij de GGD. Je moet dan bij een andere instelling je test doen. Kijk goed op internet naar de reviews van de verschillende bedrijven, zodat je zeker weet dat je de test op een betrouwbare locatie doet.

Ik wil een PCR-test doen

Op de meeste plekken waar je een coronatest kunt doen, kun je een PCR-test doen. Dit kan bijvoorbeeld bij de GGD maar ook bij privéinstellingen. De PCR-test is betrouwbaar indien hij goed gedaan wordt. Bij de PCR-test gaan ze met een wattenstaaf je neus en keel in om op die manier monsters af te nemen. Deze monsters worden vervolgens getest in een lab.

Ik heb een certificaat nodig

Wanneer je een certificaat nodig hebt die laat zien dat je geen corona hebt, bijvoorbeeld als je gaat reizen, dan kun je die niet op elke locatie krijgen in Tilburg. De GGD geeft bijvoorbeeld geen certificaten uit nadat de test is gedaan. Om een certificaat te krijgen moet je een locatie van een commercieel bedrijf vinden. Soms is de PCR-test inclusief het certificaat en soms moet je het certificaat erbij kopen. Kijk dus goed naar de voorwaarden voordat je een locatie kiest.

Kosten Sneltest en PCR-test met Reisverklaring
☝Tijdelijk hoge kortingen - Koop Vandaag je test!☝

Ik wil een sneltest doen

Wil je een sneltest doen? Dan kan dit op veel locaties. Wel is de sneltest minder betrouwbaar dan de PCR-test. Is veel gevallen is het dus beter om een PCR-test te gaan doen. Ga je vliegen? Dan heb je naast de PCR-test ook de sneltest nodig. Je kunt deze test op verscheidene locaties door het land doen.

Ik wil een antistoffentest doen


Heb je momenteel geen klachten, maar wil je weten of je in het verleden corona hebt gehad? Dan kun je een antistoffentest doen. Dit kan bijvoorbeeld bij een commercieel bedrijf en dit zal dan ook geld kosten.

Check je zorgverzekeraar


Wanneer je de test bij de GGD doet, dan zal die gratis zijn. Maar bij veel commerciële bedrijven zijn de verschillende coronatesten niet gratis. Je kunt bij de zorgverzekeraar checken welke testen op welke locaties worden vergoed. Op die manier kun je de beste locatie voor jouw test vinden.

Scroll naar top