Tarieven Sneltest en PCR-test met Non-COVID certificaat
☝Bespaar met korting, Boek Vandaag je test!☝

Veelgestelde vragen over het coronavirus

Wat kost een test?

Een sneltest is al mogelijk vanaf € 65. Dat is niet duur als je nagaat hoeveel tijd de sneltest je zal besparen. Bij een sneltest heb je de uitslag namelijk al binnen 15 minuten. Kies je voor een test van de GGD, dan duurt het veel langer voordat je de uitslag van de test hebt. Dan kan het namelijk tot wel 2 dagen duren voordat je de uitslag binnen hebt. Vooral bedrijven kiezen er daarom vaak voor om hun personeel te laten testen op een sneltest locatie. De voordelen wegen dan zeker op tegen de kosten.

Hoe werkt zo’n coronatest?

Een coronatest is in principe zo gedaan. Om te beginnen maak je een afspraak via het internet. Dat doe je via de website. Daarna kun je op het afgesproken tijdstip de teststraat inrijden met de auto. De test wordt afgenomen door een specialist. Er wordt een wattenstaafje in je neus gestopt. De wattenstaaf komt vrij diep, maar het laten afnemen van de test doet geen pijn. Na de test krijg je al binnen 15 minuten de uitslag. Je hoeft dus niet lang in spanning af te wachten op de uitslag. De teststraat is dus grotendeels vergelijkbaar met die van de GGD.

Testen op het coronavirus?

Testen op het coronavirus is zeker aan te raden als je symptomen hebt. Je wilt namelijk geen mensen besmetten met het virus. Om die reden is het belangrijk om alle klachten serieus te nemen. Lees je goed in over de symptomen. Heb je enkele van die symptomen? Ga dan in quarantaine en maak een afspraak voor de teststraat. Het testen is zeer eenvoudig en is dan ook zo gebeurd. Ook het maken van een afspraak doe je eenvoudig via de website. De sneltest is zeker aan te raden, omdat je zo al binnen 15 minuten de uitslag hebt.

Hoe kan ik mij aanmelden voor een test?

Het is zeer eenvoudig om een afspraak te maken voor een test. In het geval van de sneltest doe je dat eenvoudig via de website. Dat is al mogelijk voor vanaf € 65. Ook als je de testlocaties van de GGD wilt bezoeken, kan je eenvoudig online een afspraak maken via de website van de GGD. Het aanmelden is al binnen enkele minuten gedaan. Het is dus niet moeilijk om een afspraak voor een testlocatie te maken. Laat je dus ook echt testen als je klachten hebt! Op die manier voorkom je dat je het virus verspreidt.

Wanneer moet ik getest worden?

Je moet getest worden als je symptomen van corona hebt. Neem alle klachten serieus en wacht niet te lang om je te laten testen. Zo voorkom je dat het coronavirus zich nog verder verspreidt. Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Dan is het aan te raden om je even goed in te lezen op deze website. Hier vind je namelijk alle informatie over de coronatests. Belangrijk is ook om goed na te gaan welke symptomen allemaal op corona kunnen duiden. Zo ben je sneller bewust van wat eventueel corona kan zijn en kun je op tijd een testafspraak maken en in quarantaine.

Hoe lang duurt het voordat ik getest kan worden?

Het duurt doorgaans niet lang voordat je getest kan worden. Meestal kan je de volgende dag al bij een testlocatie terecht. Op de locatie zelf kun je al binnen een korte tijd getest worden. Het duurt bovendien maximaal een kwartier voordat je de uitslag hebt. Het testen duurt dus absoluut niet lang. Ook het maken van een afspraak is bovendien zo gebeurd. Dat doe je gemakkelijk via de website. Al met al duurt het testen dus niet lang. Wel moet je in quarantaine blijven totdat je de uitslag van de test hebt. Is de test positief, dan moet je nog langer in quarantaine.

Testlocaties in de regio

Er zijn ontzettend veel testlocaties in Nederland. Ook in Tilburg en omgeving vind je veel testlocaties terug. Het is dan ook zeker aan te raden om je goed in de mogelijkheden te verdiepen. Kies je voor een sneltest locatie of toch voor een testlocatie van de GGD? Op deze website lees je alles over de verschillende teststraten. Zo kun je gemakkelijk nagaan welke teststraat je het best kunt bezoeken als je twijfelt of je corona hebt. In de buurt vind je ook teststraten in Boxtel, Drunen, Oisterwijk, Vught en Waalwijk. Voldoende testlocaties dus in de regio!

Kosten PCR-testen met Reiscertificaat
☝Klik hierboven voor korting, Koop Vandaag je coronatest!☝
Scroll naar top