Tarieven Sneltest en PCR-test met Non-COVID certificaat
☝Bespaar met korting, Boek Vandaag je test!☝
Het proces van het plannen van een corona test bij de GGD

Het proces van het plannen van een corona test bij de GGD

Heb je het vermoeden dat je mogelijk een corona besmetting hebt opgelopen? Dan is er in Nederland de mogelijkheid om een test te doen. Een test om te zien of je besmet bent met het Covid19 virus. Ook wel Sars-Cov-20 genoemd. Maar hoe gaat zo’n proces dan in zijn werk?

Je staat op in de nacht en hebt ineens een flinke hoestbui en lopende neus. Graag wil je weten of je het COVID-19 virus hebt opgelopen. In Nederland hebben de regionale GGD’en een samenwerking opgestart genaamd GHOR. En er is een landelijke GGD coronatest afsprakenlijn. Om een afspraak te maken bij de GGD kan je bellen naar 0800-1202.

Een medewerker van de landelijke coronatest afsprakenlijn neemt dan de telefoon op. Dit is het volgende dat je hoort:

“Goedemiddag welkom bij de landelijke corona test afspraken nummer van de GGD. Je spreekt met [naam medewerker corona testlijn]. Bel je om een afspraak te maken?”

Vervolgens worden er een aantal vragen gesteld die essentieel zijn voor het bepalen van welke test u krijgt.

Kosten Sneltest en PCR-test met Reisverklaring
☝Tijdelijk hoge kortingen - Koop Vandaag je test!☝

Ben je in de afgelopen twee weken, binnen 1.5 meter, langer dan een kwartier in de buurt geweest bij iemand die corona heeft gehad?

Ben je recentelijk terug gekeerd uit een oranje gebied? – Zo ja, hoe lang is dit geleden?

Wat zijn jouw klachten?

Beantwoord jij een van deze vragen met een ja dan wordt er bepaald dat je in aanmerking komt voor een test. Aan de hand van jouw situatie wordt er bepaald welke test voor je wordt ingezet. Per situatie zijn de testmogelijkheden ook verschillend.

Jouw gegevens worden in een dossier bewaard

In coronIT, het plan systeem van de GGD worden eerst jouw gegevens genoteerd. Er wordt gevraagd naar jouw BSN nummer. Aan de hand van jouw BSN nummer komen al een aantal gegevens tevoorschijn in CoronIT, waarbij de medewerker van het callcenter lijn jou nog deze gegevens vraagt ter controle. Er wordt dan aan de hand van jouw postcode gevraagd of je zelfstandig met de auto naar een testlocatie bij jou in de buurt kan komen. Geen auto? Sommige testlocaties van de GGD bieden ook de mogelijkheid aan om met de fiets of lopend te komen.
Sommige locaties bij jou in de buurt hebben weinig plek, of zitten snel vol. Dan kan het zijn dat je een stukje verder moet. Als er een plekje voor je gereserveerd is dan worden nog een aantal vragen gesteld om de corona statistieken bij de GGD zo accuraat mogelijk te hebben gesteld. Jouw dossier is compleet en je krijgt een afspraakbevestiging voor jouw corona sneltest per mail en sms. De medewerker van de GGD lijn geeft je nog wat richtlijnen mee. En geeft aan waar je moet zijn en wat je mee dient te nemen. Vergeet vooral jouw identiteitsbewijs niet.

Jouw gegevens worden in een dossier bewaard

Digitaal een afspraak inplannen

Op www.coronatest.nl is het vrij makkelijk om een coronatest in Tilburg in te plannen. Wil je deze rompslomp met een callcentermedewerker niet, log dan in met een werkend DigID met sms-verificatie en het proces wijst zich vanzelf.

Scroll naar top